www.almissa.com

Omiš, Croatia

 

- Site map

- Picture Gallery

- Video Gallery

- Information

- History

- Arts, Culture &...

- People

- News

- Chat Room

- Curiosity

- Search

- Links

- Guestbook

- WEB Statistics

- Send E-Card!

- What's new?

 

Contact Us!

© 2003-2008 www.almissa.com. All rights reserved.


“Pala” vlast u Omišu

 

Svečanosti maškara, odnosno poklade započele su i u gradu Omišu. Maškare su uz pjesmu harmonikaša zaposjeli ured omiškog gradonačelnika i preuzeli ključeve od grada u narednih mjesec dana.

Krnjo Nažalost, gradonačelnik Škaričić je bio spriječen, zbog osobnih razloga, prisustvovati tom činu, pa se ceremonija preuzimanja vlasti u gradu Omišu održala bez njega.

Kao što je već i poznato, lanjske je godine, prvi put u povijesti maškara, krnjo, Klonirani Klon, preživo spaljivanje na lomači. Ove godine u Omišu se priprema i nešto što još nije zabilježeno na ovim našim prostorima, govorio je predsjednik maškara Milan Stanić, sjedeći u uredu gradonačelnika.

Naime, u tvornici "Omial" proizvodi se prva Hrvatske raketa koja će biti lansirana na Mars, i u njoj će sjediti pravi astronaut, pod nazivom NC 150 - TO - TO. Još je govorio o programu maškara koji će se održavati idućih mjesec dana, na prostoru grada Omiša, a čije se finalno održavanje očekuje četvrtog ožujka, na glavnom parkiralištu u samom centru grada, a prije toga se planiraju obići sva okolna mjesta, tri dana za redom uoči same završne večeri.

Nakon kratkog govora nastavljena je pjesma i ples u samom uredu omiškog čelnika. Odbor maškara i ove godine čine manje-više isti ljudi koji su to radili i posljednjih godina: Branko Radobolja, Ivica Kaštelan, Neda Pehanec, Karla Petković, Žarko Belošević, Igor Lukačević, Anisija Rogošić, Anđelka Jantolek, Darko Matajčić, Ljubo Munitić, Renato, Mima i Dales Rogošić, Edi Prgomet, Amalija Matajčić, te Julija i Slobodan Urličić.

  

Piše: A. V.
Objavljeno: 15. veljače 2003.    
IZVOR: "Kronika Duća" Br.42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Back                                                                                                         Top of page